FNUF

Föreningarna Nordens Ungdomsförbund (FNUF)

 

 

Föreningarna Nordens Ungdomsförbund (FNUF) är en organisation som består av Föreningarna Nordens ungdomsförbundsorganisationer eller motsvarande organ i de nordiska länderna och självstyrande områden. FNUF har som målsättning att främja det nordiska samarbetet bland unga och unga vuxna inom Norden. Genom att samarbeta strävar vi efter att förbättra och öka kännedomen om samt intresset för Norden. Vi stöder våra medlemsorganisationer och medlemmar så att de kan skapa kontakter inom Norden oavsett födelseort, politisk ideologi, kultur eller religion.

 

FNUF arbetar främst genom att planera och erbjuda aktiviteter med nordisk innehåll åt sina medlemsorganisationer och deras medlemmar. Genom att vara aktiva både i det inofficiella och officiella nordiska samarbetet strävar vi efter att stimulera och öka samarbetet mellan de nordiska ungdomsorganisationerna.

 

Därtill samarbetar FNUF med Ungdomens Nordiska Råd (UNR).

 

FNUF samlas till möten några gånger om året, och har ett arbetsutskott som väljs för två år. Arbetsutskotten arbetar året om med att planera och verkställa aktiviteter för FNUF och stöder därigenom samarbetet mellan de nationella organisationernas nordiska sam. FNUF har även observatörstatus på Ungdomens Nordiska Råds presidiemöten.

Heilsan frá FNUF:

"Tack kära vänner för ett gott vårmöte i Helsingfors! Vi vill varmt välkomna NUF Norrøna Ungmannafelag Føroya från Färöarna som under vårmötet blev inröstad som ny medlemsorganisation i FNUF! Vi är väldigt glada över att NUF har blivit medlemmar i FNUF och ser fram emot ett fantastiskt nordiskt ungdomssamarbete!"

"Vit eru ordiliga glað fyri at kunnu siga, at NUF nú er ein partur av Föreningarna Nordens Ungdomsförbund (FNUF), sum er "paraply"-felagið fyri norðurlendsk ungdómsfeløg"

 

- 4.-5. apríl, 2014, Laura Apol og Erhard Petersen

 

Norrøna Ungmannafelag Føroya, Lützenstrøð 4, FO-100 Tórshavn, tlf.: +298 267 262, nuf.norden.fo@gmail.com